Drąsiai sakome, kad lietuvių tauta mėgsta pavalgyti. Ne tik skaniai, tačiau ir sočiai. Nors tradicinius cepelinus vis dažniau keičia salotos bei kiti lengvesni patiekalai, tačiau bulvės yra klasika, kurios palepinti bent jau kartais tautiečių skrandžius tiesiog privalo. Keičiantis mitybos įpročiams taip pat dažnas vis dažniau renkasi patiekalus ne namuose, tačiau jaukiose, galbūt net prabangiai kvepiančios…

Plačiau

Kuo skiriasi mums gerai žinoma įprastoji silkė ir „Matjes”? Pastaroji yra jauna silkė, pasižyminti unikaliu skoniu. Kaip jas atpažinti parduotuvėje ar turguje ir kodėl verta pirkti „Matjes”, o ne paprastą silkę?  Turbūt kiekvienas savo socialiniame rate turime žmonių, kurie sakytų, kad silkė ir „Matjes” yra visiškai tas pats, tačiau taip teigti būtų neteisinga. Tiesa slypi…

Plačiau

Ėdalo katėms įvairovė ir stebina, ir maloniai glumina: skirtingi gamintojai, įvairios maisto rūšys, skirtinga sudėtis bei kt. Tarp įprasto sauso ar šlapio ėdalo galite rinktis ir hipoalerginį, vieno baltymo, BARF mitybos principus atitinkantį ar dar kitokį. Štai pastarasis – BARF – maistas jau kuris laikas sulaukia vis daugiau kačių šeimininkų dėmesio, tad tikslinga paminėti, kokia…

Plačiau

Tabletėse esantis cinkas dažniausiai siejamas su maisto papildais, kurie palaiko gerą galvos odos būklę bei stiprina plaukus ir nagus. Tačiau pats elementas turi daug kitų teigiamų savybių, kurios turi įtakos mūsų organizmo būklei. Apie tai ir bus šis straipsnis. Cinko papildai ir jų savybės Cinko buvimas mūsų organizme skatina DNR sintezę. Be to, jis palaiko…

Plačiau

Naminių gyvūnų mityba – viena jautriausių temų. Dažnas šeimininkas nežino, kada laikas keisti augintinio ėdalą arba kokia maisto rūšis yra pati tinkamiausia. Tai kokie tie atvejai, su kuriais susiduria dažnas gyvūnų mylėtojas? Kokiomis situacijomis būtina, o kokiomis rekomenduojama keisti mitybos planą? … kai gyvūnas yra sterilizuotas arba kastruotas? Niekam ne paslaptis, jog mūsų augintiniai bent…

Plačiau

Vienas dalykas, kurį pastebėsite ieškodami paelijos recepto, yra tai, kad receptų variacijų yra beveik begalinis skaičius – dažnai pamatysite tokius teiginius kaip „tradicinis paella receptas, kurį gamino mano mama…“ arba „tikras paelijos receptas” – bet receptai yra labai skirtingi. Jūs taip pat pamatysite komentarus prie receptų ar straipsnių apie paella, kad „nepridėjote“ kažkokio ingrediento, arba…

Plačiau

Jeigu norite kasdien valgyti ne tik sveikai, tačiau taip pat ir labai skaniai – tokiu atveju siūlome įsigyti kuo daugiau prieskonių, kurie gali suteikti bet kokiam patiekalui kur kas daugiau įmantrumo. Prieskoniai yra svarbiausia bet kokio patiekalo dalis, tad jų virtuvėje turi būti kuo daugiau. Jeigu šiuo metu juos tik perkate – pateiksime Jums keletą…

Plačiau

Pupelėse gausu krakmolo ir kitų angliavandenių bei baltymų, taip pat beveik visų organizmui, būtinų naudingųjų medžiagų: vitaminų C, B1, B2, B6, PP, kalio, cinko, vario. Šiose ankštinėse daržovėse gausu sieros, kuri padeda įveikti žarnyno infekciją, reumatizmą, bronchų bei odos ligas. Daug pupelėse yra geležies. Šių daržovių dažnai įtraukiama į sergančiųjų kepenų, inkstų ligomis, diabetu mitybos…

Plačiau

Jeigu Jums patinka kebabai, tokiu atveju turbūt tikrai turite mėgstamiausią vietą, kurioje patiekalai atitinka Jūsų poreikius. Net juos pranoksta. Daugelis džiaugiasi, kad šis gana pigus ir greitai pagaminamas patiekalas yra labi skanus, tad puikiai tinka skirtingų poreikių žmonėms. Ir tiems, kurie dažniausiai valgo riebų maistą, ir tiems, kurie renkasi paprastesnius, kudesnius variantus. Bet kuriuo atveju,…

Plačiau