Kasdien valgomi patiekalai gali būti ne tik skanūs, tačiau ir sveiki. Toks derinys yra tikrai įmanomas. Svarbiausia − domėtis ingredientais, kuriuos dedate į patiekalus ir tuo pačiu suprasti, kad nuo mitybos priklauso mūsų sveikata, o ji – didžiausias turtas.

Svarbiausia, kad skanūs receptai nereikalauja didelių investicijų į brangius ingredientus. Pateiksime kelis variantus.

Kreminė pomidorų sriuba

Jums reikės:

  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 4 nuluptų ir supjaustytų kubeliais pomidorų;
  • 1 puodelio daržovių sultinio;
  • 1/2 puodelio grietinės;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

  • Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite svogūną ir česnaką ir kepkite iki tol, kol jie taps auksinės spalvos ir suminkštės (apie 5 minutes).
  • Įmaišykite pomidorus ir virkite dar 10 minučių.
  • Supilkite daržovių sultinį ir grietinę. Užvirkite ir leiskite virti 5 minutes.
  • Sutrinkite sriubą trintuvu iki vientisos masės. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  • Patiekite karštą su šviežia duona.

Vištienos kepsnys su daržovėmis

Jums reikės:

  • 2 vištienos krūtinėlių, be kaulo ir odos;
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį;
  • 1 paprikos;
  • 1 cukinijos;
  • 1 raudono svogūno;
  • 1 šaukšto citrinos sulčių;
  • 1 šaukšto šviežių petražolių.

Gaminimas:

  • Vištienos krūtinėles apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais.
  • Keptuvėje ant vidutinės ugnies kepkite vištieną iki kol iš abiejų pusių apskrus (apie 5 minutes iš vienos pusės).
  • Išimkite vištieną iš keptuvės.
  • Į tą pačią keptuvę sudėkite papriką, cukiniją ir svogūną. Kepkite iki kol daržovės suminkštės (apie 5 minutes).
  • Įpilkite citrinos sulčių ir petražolių ir išmaišykite.
  • Patiekite su daržovėmis.

Saldūs blynai su vaisiais

Jums reikės:

  • 1 puodelio miltų;
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;
  • 1/4 šaukštelio druskos;
  • 1 puodelio pieno;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 valgomųjų šaukštų aliejaus;
  • Mėgstamų vaisių (pvz., bananų, uogų, persikų);
  • Klevų sirupo ar medaus.

Gaminimas:

  • Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
  • Kitame dubenyje sumaišykite pieną, kiaušinį ir aliejų.
  • Šlapius ingredientus supilkite į sausus ir maišykite iki kol neliks sausų miltų.
  • Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų.
  • Supilkite tešlą į keptuvę ir kepkite blynelius iki kol iškeps iš abiejų pusių (apie 1-2 minutes iš vienos pusės).
  • Patiekite blynus su mėgstamais vaisiais ir klevų sirupu ar medumi.

Sumuštinis su lašiša ir avokadu

Jums reikės:

  • 2 riekelių duonos;
  • 2-3 griežinėlių lašišos;
  • 1/2 avokado;
  • Salotų lapų;
  • Pomidorų griežinėlių;
  • Citrinos sulčių (nebūtina);
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.

Paruošimas:

  • Apkepkite lašišos file keptuvėje iki kol ji taps traški.
  • Ant vienos duonos riekelės uždėkite salotų lapus, pomidorų griežinėlius ir lašišą.
  • Sumaišykite avokadą su citrinos sultimis, druska ir pipirais.
  • Užtepkite avokado „mišinį“ ant duonos su lašišą.
  • Uždenkite antra duonos riekele ir perpjaukite ją per pusę.

Klasikinė avižinė košė

Jums reikės:

  • 1/2 puodelio avižinių dribsnių;
  • 1 puodelio vandens arba pieno;
  • Druskos pagal skonį.

Gaminimas:

  • Puode užvirkite vandenį arba pieną.
  • Įmaišykite avižinius dribsnius ir druską.
  • Sumažinkite ugnį ir virkite, kol avižos suminkštės (apie 5 minutes).
  • Nuimkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti prieš patiekdami.

Eksperimentuokite ir atraskite naujus sveikų patiekalų skonius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *