maistas

Drąsiai sakome, kad lietuvių tauta mėgsta pavalgyti. Ne tik skaniai, tačiau ir sočiai. Nors tradicinius cepelinus vis dažniau keičia salotos bei kiti lengvesni patiekalai, tačiau bulvės yra klasika, kurios palepinti bent jau kartais tautiečių skrandžius tiesiog privalo.

Keičiantis mitybos įpročiams taip pat dažnas vis dažniau renkasi patiekalus ne namuose, tačiau jaukiose, galbūt net prabangiai kvepiančios vietose. Labiausiai mylimi yra restoranai, kurie žavi profesionalumu. Jie suteikia galimybę žmogui jaustis aptarnautam, mylimam ir gerbiamam. O tai tikrai norisi kartais pajusti.

Apie lietuvių mitybos įpročius pasakoja virtuvės šefas Tomas, kuris teigia, kad tradicijos – keičiasi.

Vis labiau mėgstamos jūros gėrybės

Tomas pastebi, kad lietuviai vis daugiau dėmesio skiria maistui, kuris ne tik skanus, tačiau ir sveikas. „Šiuo metu ant bangos yra jūros gėrybės. Labai dažnai jos buvo siejamos su moterų maistu. Šiuo metu gana įmantrius patiekalus renkasi ir vyrai. Ne tik sushi, tačiau ir kalmarai bei kiti patiekalai, kurie leis pajusti neįprastus skonius“,- pasakoja Tomas.

Restoranas Vilniuje tikrai pasiūlys Jums labai platų meniu. Taigi, nebus sunku rasti patiekalus, kurie geriausiai atitinka jūsų skonio receptorius. Nuo sushi iki cepelinų.

Visgi, svarbiausia yra leisti sau išbandyti tokius patiekalus, kurie iki šiol atrodė gana neįprastas pasirinkimas.

Išlavintas skonis kokteiliams

Greta skoningo maisto taip pat lietuviai vis dažniau dėmesį skiria gėrimams, kurie lygiai taip pat gali padėti pajusti labai įvairius skonius.

Daugelis žino tik kelis kokteilius, kurie yra gaminami dažniausiai. Tačiau reikėtų tartis su barmenu, kuris gali pagaminti konkrečiai jums skirtus, vienetinius. Reikia tik pasitikėti. Tuomet bus galima pajusti gėrimo magiją. Galiausiai, dažnas barmenas labai noriai dalinasi ir informacija apie kokteilius, tad reikia klausti, jie dažniausiai papasakoja“,- patirtimi dalinasi Tomas.

Vis dažniau tautiečiai pamėgsta degustacinius meniu. Mylimi kokteilių vakarai. Plačiau apie juos galite skaityti čia  –  https://trinityvilnius.lt/aperitivo. Tai yra puiki galimybė geriau pažinti skonius ir rasti tokius, kurie jums labiausiai patinka.

Greta yra tradicinių kokteilių vis daugiau dėmesio sulaukia ir vynas, kuris gali būti labai įvairus ir džiuginti ne tik skoniais, tačiau ir aromatais.

Desertų magija

Po skanaus patiekalo dažniausiai norisi ko nors saldaus, tad nieko keisto, kad desertų praktika restoranuose yra labai gaji. „Lietuviai dažniausiai labai noriai išbando tokius desertus, kurie yra netradiciniai, kurie galbūt lietuvio liežuviui yra keisti. Tačiau jie tikrai verti dėmesio, kadangi gali padėti valgymo metu pajusti daugiau emocijų“,- teigia maisto meistras.

Dažniausiai restoranuose siūlomi desertai yra nedideli. Tačiau pakankamai riebūs ir sotūs, kad jų puikiai užtektų gerai pajusti skonį ir tuo pačiu jaustis pilnai pavalgius.

Restoranas – vieta ne tik pavalgyti

Visgi, kad ir koks skanus maistas yra siūlomas restorane, į tokią maitinimo vietą nereikia žiūrėti tik kaip į galimybę joje pavalgyti. Maistas gali suteikti jums galimybę patirti labai įdomius potyrius. Pats restoranas dažniausiai iš savęs yra unikali vieta, kurioje galima mėgautis profesionaliomis patirtimis. Atitinkamai reikia rinktis tik geriausius restoranus.

Jeigu ir Jūs esate tas žmogus, kuriam vakaro leidimas restorane yra magiškas ritualas – reiktų juo mėgautis kuo dažniau. Nelaukite šventės. Kiekviena diena yra ypatinga. Jos metu reikia veikti tai, kas labiausiai patinka.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *